Tandvärk

Har tandvärk nu igen. Har tre tänder som det är hål i, ska dra ut dom alla tre. Det är visdomständerna. Problemet har kommit av att jag äter så mycket medicin så det fräter på tänderna, fast jag är jättenoga med tandborstning. För ett år sen va alla mina tänder hela å fina, tills att nu va i asdåligt skick.

Tyvärr så har dom tagit bort den förmånen att man får gratis tandvård om tänderna går sönder pga en sjukdom eller behandling. Så det kommer bli dyrt, men vad ska man göra det gör så jä**a ont. Tandvärk är nog bland det värsta som finns. Usch, å jag fick inte tid förrens den 3/3, så jag måste plågas fram tills dess. Tacka vet jag Treo för det hjälper lite iaf.

Magen är riktigt jobbig numera, har ju som sagt slutat med de starka medicinerna, så jag har asont. Å då menar jag verkligen asont. Får typ attacker jätte många gånger per dag då jag måste lägga mig ner för att inte svimma, å så ligger jag där tills det går över, vilket är jätteolika hur länge. Ibland kan det sitta i nån minut, för att nästa gång göra ont i en timme. Ja jä***gt jobbigt är det iaf. Å tröttheten e fortfarande kvar.


Idag har jag sovit i stort sett hela dan, förutom när jag varit ute med Casper. Han har det nog ganska tråkigt när jag mår dåligt, men försöker aktivera honom så mycket det går inomhus. Som tur e så tycker han om sin aktiveringsboll som fylls med godis, så den kan han hålla på med ett tag iaf.

Nej nu ska jag lägga mig för natten. Hoppas jag kan sova nu när jag sovit så mycket på dan. Ja det återstår att se, annars får jag väl förflytta mig till soffan å kolla lite tv, då brukar jag alltid somna.

Ta hand om er.

Kram kram


Solen skiner

Härligt när solen skiner, man blir så mycket gladare då. Helgen är förbi, det vart en lugn sån. Slappade typ hela helgen. Nu till helgen som kommer ska vi ev. till Maja å kolla på lilla Wilda. Plus att Majas collie Kattja har fått valpar, så det ska bli kul. Dom e ju såååå söta när dom e små.

Min killkompis Johan fyller 30 i helgen så jag ska ev dit då. Det beror helt på hur jag mår, men jag hoppas jag orkar iaf.

Casper börjar bli lite bättre vad det gäller tikarna som bor i huset brevid. Han e inte lika virrig å piper å gnäller inte lika mycket, vilket är väldigt skönt.

Har slutat med mina mediciner nu för jag ville prova hur det är utan dom starka. Kan ju säga att jag har så jä**a ont, men det e bara stå ut. Men det är riktigt jobbigt, det tar på en psykiskt oxå, man blir ledsen när man jämt har ont. Hypofysen är det som vanligt med, lika trött fortfarande, ska ev sänka kortisonet lite för att se om det blir bättre. Blir det inte det så måste jag höja igen. Är så trött på att det aldrig kan bli rätt inställt för min del. Men det kommer väl snart får vi hoppas.

Nu ska jag bege mig ut på en promenad med lillgrodan, så härligt väder. Fast det kunde få vara lite varmare. Men det e väl bara klä sig varmt å gilla läget.
Vi har verkligen fått för snö så det räcker, efter allt tjatande om att vi aldrig har snö. Jag tror inte jag vart med om så mycket snö nångång i mitt liv. Eller inte som jag kommer ihåg iaf. Det blir ju kul när all snö ska försvinna sen. Blött är bara förnamnet, å det är då det är som roligast att ha hund.....eller INTE. Haha.

Ha det så bra och ta hand om varandra och er själva. 

Kram kram


Ny vecka

Nu e helgen över. Fasten hos Moa var riktigt lyckad. Utgången va rolig, vi gick till Grand Garbo som ligger i Sundbyberg ca 500 meter från Moas lägenhet, det va skönt att det va nära.

Patrik Isaksson uppträdde live så det va kul å lyssna på. Jag , Johan och Tessan gick därifrån vid 2 ungefär. Fick skjuts enda hem av Tessan (tack så jättemycket).
Man kände dagen efter att man inte vart ute på länge, trots att jag inte drack nåt så va jag trött ändå.

På söndagen var det kalas för min brors tjej, massa god mat och fika. Det var riktigt trevligt. Idag är det mammas födelsedag, kommer några grannar å fikar både idag och imorrn. Och på söndag kommer släkten.

Mår fortfarande skit. Är jättetrött och har skitont i magen. Håller på att ta bort all smärtstillande medicin, därför har jag ont. Vill kolla hur kroppen reagerar utan smärtlindring, plus att jag inte känner för att proppa i mig massa starka mediciner.
Ska få nå kramplösande som inte är så starkt, men som förhoppningsvis hjälper lite nu under tiden jag tar bort de andra tabletterna. Mår skit pga det oxå, blir ännu tröttare. Men jag får stå ut ett tag så kanske det i längden blir bättre.


Nu ska jag fixa lite lunch sen blir det en promenad med lillgrodan.
Ha det så bra

Kram kram


Nu e hon äntligen här

Nu på kvällen fick Maja äntligen sin lilla prinsessa, nio dagar över tiden. Wilda som hon ska heta vägde 3800 gr och var 50 cm lång. Helt perfekt med andra ord. Allt hade gått bra. Gick nog ganska fort. Fick ett sms att dom va på BB å så två timmar senare va hon ute, vet dock inte om dom varit på förlossningen länge eller om dom precis kommit dit.

Ska bli hur kul som helst att träffa dom, å se det lilla underverket. Hennes två äldre döttrar är nog två stolta storesystrar nu. Dom hade tjatat på att hon skulle komma då dom inte orkade vänta längre sa Maja, gulligt.

Idag har jag pulat lite här hemma, fixat med nya prylar. Har plockat bort alla ljus å så som gick i limegrönt för att byta ut mot lila. Ska sätta upp nya gardiner imorrn oxå. Hittade jättefina som va skitbilliga på IKEA, som är lila och jag ska ha dom tillsammans med mina svarta gardiner som jag har nu. Det blir nog fint. Ska sy nya kuddfodral till dom små kuddarna i soffan. Har sytt gröna men nu ska jag sy dom i svart. Passar inte så fint med grönt till lila. Eller vad tycker ni? Själv tror jag inte det passar så bra, plus att det nog blir för mycket starka färger.

Imorrn blir det ganska lugnt, ska försöka kolla fram vad jag ska ha på mig på festen på lördag. Om jag inte gör det innan lördag så kommer jag bara stå i panik på lördag å skrika för inget passar. Därför är det bra att ha ett litet hum om vad man ska ha på sig. Hinner iof byta många ggr innan man blir nöjd.

Det blir antingen kjol å nån topp, eller nån tunika å taights/strumpbyxor. Måste köpa nya strumpbyxor oxå, får göra det på Lindex i högdalen imorrn. Ja man får fundera ut vad man har som man kan sätta på sig. Har iof beställt en del nya kläder från Bubbleroom, som jag faktiskt "peppar peppar" blev nöjd med så jag har lite iaf.

Min största ångest inför lördagens fest är att det kommer många gamla vänner, ja typ gymnasiet å så. Och att jag gått upp så mycket i vikt gör att jag känner mig jätte illa till mods. Det e många som inte vet att jag e sjuk, och att jag ökat så pass mycket i vikt pga medicinerna jag äter (Kortison). Detta gör att jag skäms så otroligt mycket för min kropp, vilket jag gör annars oxå. Tycker folk tittar på en.

 I början var det jättejobbigt att gå å handla, för jag tyckte folk kollade å typ tänkte: -Ska HON verkligen äta den där kakan? Eller: -OJ då nån har smaskat hamburgare å godis för hela slanten minsann. Jag vet att jag säkert inbillar mig, men det känns skit. Väntar bara på att dom ska lyckas ställa in rätt dos av mitt Kortison så jag står på samma dos hela tiden. För då står jag iaf stilla på vågen, och med lite träning så går jag förhoppningsvid lite iaf. Sen när jag känner mig piggare och kanske börjar må normalt igen så blir det hårdträning, men men det dröjer väl som allt annat när det gäller mig.

Träffade min magläkare i tisdags, som överraskade mig med en undersökning där han tog bitar från insidan av tjocktarmen via en kamera. Tänker inte berätta mer ingående hur undersökningen gick till, det får ni gissa er till. Men det va inte så farligt, det va inget som gjorde ont iaf, va bara lite obehagligt. Ska få svar om 3 veckor. För det är nämligen så att min läkare forskar som sagt mycket, och tycker mitt fall är lite intressant. För enligt endokrin så beror min Hypofyssvikt på en inflammation i Hypofysen, som är av den sorten att man inte kan bota med typ antibiotika utan måste äta kortison och andra livsnödvändiga mediciner. Och i mina tarmar så beror det ev oxå på nån sorts inflammation,och han menar då med att det är väldigt ovanligt att drabbas av två så stora olika diagnoser.

Så det han håller på med nu är att han ska kolla om dom har något smaband, alternativt om det är så att det är en större inflammation i kroppen som påverkar flera andra organ. Ja det e lite klurigt det där. Det finns hur mycket som helst att läsa om olika forskningsprojekt om just magen. Men vi får väl vänta å se om han hittar nåt svar på min mage, elternativt kanske nånting som kan bota mig helt så jag blir pigg och frisk igen. Tänk vad underbart det skulle va å bli "som vanligt" igen. :). Men det e bara drömma vidare och försöka ta en dag i taget, så ordnar det sig nog.


Hade en skitnatt inatt så jag sov ingenting, försökte vila lite på dan men kunde inte. Men nu känns det som om det är dax att göra ett nytt försök, om inte annat så hamnar jag väl i medvetslöshet så trött som jag är nu. Fast det brukar inte spela nån roll hur trött jag än är, har jag ont i magen så går det inte å sova.

Nu blev det sådär långt inlägg igen, blir så lätt att det smiter iväg när man väl börjar skriva. Men ni får väl stå ut med det, för vill ni inte läsa så behöver ni inte. Ska försöka baka mina muffins imorrn (igen? naeh blev inga sist då,  så jag måste ta mig i kragen å göra det snart) men siktar in mig på att göra det imorrn.

Nu ska jag lägga mig i sänge och försöka sova. Har iaf gjort det mysigare att krypa ner i sängen då lakan å allt e tvättat å nybäddat plus att man är nyduschad. Finns inge skönare än att krypa ner i en renbäddad säng.

Ha det så bra och ha en trevlig helg, för det ska jag försöka ha.

Kram kram













Kalas på G

Nu är det redan onsdag igen, å Andra Avenyn på tv ikväll igen. Älskar verkligen den serien, blev fast från första början. Men det e så trist att den bara e en gång i veckan numera. Förut va det tre ggr per vecka det va bättre. Men det e bara gilla läget.

Nu kommer dessa månader när det är så många som fyller år. Först nu på lördag ska min älskade vän Moa ha fest för hon fyllde 29 i veckan, det ska bli kul. Ska komma massa folk, och många jag inte träffat sen gymnasiet. SÅ det ska bli jättekul. Mamma å pappa ska med oxå, för vi ska va där vi ett redan på dan. Det är öppet hus, å mamma å pappa känner Moa väldigt väl me, plus att Moas mamma å plastpappa e där me så mamma å pappa ska träffa dom me å snacka lite skit. Sen åker dom hem men jag stannar, blir ev utgång senare på kvällen. Får se hur jag mår, men som det ser ut nu så ska jag me.

Sen på söndag så ska min brors tjej ha kalas för hon fyller år. Så då ska vi dit å äta mat å fira henne. Sen på ons nästa vecka fyller mamma år, så då kommer det några kompisar till mamma å pappa å hälsar på. Sen på lördagen så e det kalas med släkten för å fira henne.

Så ja mycket firande är det nu framöver. Tur att jag fått min remiss för att börja med vattengympan, kan ju kanske behövas efter alla kalas.

Har vart på IKEA och köpt ett skåp som jag ska ha korgar i så jag får lite mer förvaring.

Har haft så jä**a ont de senaste dagarna, men det e bara gilla läget tyvärr. Känns som om ingenting hjälper. Förkylningen släpper inte heller, har nån infektion i kroppen för enligt mina rutinprover som jag tar då å då så visar det förhöjt infektionsvärde. Men det kan räcka med en förkylning eller liknande för att det ska visa sig förhöjt.

Men är så trött fortfarande, somnar så fort jag satt mig ner. Jättejobbigt. Får börja med den där uppiggande sörjan från hälsokosten igen. Ginseng eller nåt kommer inte ihåg vad den heter, men måste testa den iaf, för det här håller inte.


Nu e det dags för matlagning.

Ha det så bra.

Kram kram

Jessica


Storstädning

Har fortsatt min städning som jag påbörjade igår. Igår tvättade jag å dammade/våttorkade allt i lägenheten. Och idag har jag dammsugit å skurat och tvättat kök och badrum från topp tipp tå. Så nu är det fint.
Så skönt när det är gjort. Har inte hunnit baka muffins ännu, blev för mycket
med det andra. Så jag ska försöka göra det imorrn ist.

Jag hoppas det blir fint väder imorrn å sol så man kan känna att våren är på väg.
Solen värmer verkligen nu, såååååå skönt. Fast det är ljusrae ute nu när det är snö så det är en fördel.
Ska snart gå å lägga mig tänkte jag, sen hur det blir med den biten återstår att se. Haha.

Har fortfarande skitont i magen och är jätteyr hela tiden. Det är obehagligt för det
liksom snurrar till när jag vrider huvudet åt sidan. Men det går nog över.



Ha det så bra sålänge

kram kram
 
Jessica


Snart helg igen

Nu har jag äntligen varit hos tandläkaren å fixat min onda tand, planen var att jag skulle dra ut den. Och fick en bokad tid för utdragning, men när jag kommer dit så har inte tandläkaren tid med det utan hon säger att hon kan borra upp å rensa lite ist. Å vad skulle jag göra så ont som jag hade, så nästa gång ska jag dra ut den. Problemet med det hela är ju att jag fick betala för lagningen, plus att jag sen ska betala för en utdragning. Hon sa att jag kunde hoppa över å laga den här gången och boka en tid för utdragning men då skulle jag få vänta minst 3 veckor, för dom måste ha längre tid på sig när dom gör nåt sånt. Med den jä**a värk som jag haft och bara ätit Treo för att lindra lite så kunde jag inte vänta. Men huvudsaken är att det inte gör ont längre å det gör det inte nu heller. SKÖNT.

Ska börja på vattengymnastik med mamma om nån vecka, har fått det på remiss för att komma igång igen. Det är sjukgymnastik i varmvattenbassäng, så det är typ 34-35 grader i vattnet. Det ska bli väldigt skönt, har så ont i lederna pga hypofyssvikten och kortisonet så jag skulle nog inte klara vanlig bassängtemperatur. Fast man blir ju varm när man håller igång.

Vikten har vänt å jag går äntligen sakta ner igen. Jippi, så himla skönt. Men tyvärr vart jag ju tvungen att höja mitt kortison förra veckan så risken finns att jag ökar igen, men man kan ju hoppas att jag slipper. Även fast jag går ner väldigt sakta så känns det iaf skönt att det kanske går åt rätt håll. Och om man kommer igång med träningen oxå så gör väl det sitt lilla till oxå.

Klockan är nu snart halv 5 på morgonen och jag har inte gått å lagt mig ännu. Har jätteont i magen och mår fruktansvärt illa. Är jättetrött men det går inte att sova, å somnar jag så är det för typ 5 min. Är förkyld oxå, men så där jobbigt att det inte riktigt bryter ut ordentligt, har ont i halsen å i bihålorna. Men nu har det varit så i typ 2 veckor utan att det sätter igång på riktigt. Så nu tycker jag att det är dags att känna sig friskare.

Min vän har inte fött ännu, va beräknat till i förrgår, men hon vill inte komma ut. Så vi får fortsätta vänta tyvärr.

Vad jag ska hitta på i helgen har jag inte bestämt ännu. Ev så kommer min kusin på middag på lördag, ska bli kul å snacka lite skit. Har saknat henne jättemycket. Hon jobbar typ jämt så vi ses så sällan. Så hon är mer än välkommen.

Har under denna vecka känt mig så deppig. Är ledsen och ingenting känns roligt längre. Mycket spelar in att man aldrig har riktigt bra med pengar över när räkningarna är betalda, många funderingar i skallen ang om/när jag kommer må bättre. Antar att vi alla hamnar i en svacka ibland, men jag skulle så gärna vilja känna mig riktigt glad nångång. Får hoppas att det vänder snart. Vet oxå en anledning till att jag är ledsen, eller rättare sagt är jag besviken på en person. Vem behöver jag inte tala om här. Så det är oxå nåt som gör mig ledsen.

Men men nog snackat om det nu ska jag kolla om det finns nå kul på tv så jag kanske somnar i soffan. Imorrn ska jag baka muffins, som jag sagt ganska länge nu att jag ska göra men det har inte blivit av. Ska baka inför mammas kalas, så jag ska provbaka innan för å se om dom blir goda, fast det tror jag för det verkar så på receptet iaf, fast sen beror det ju på den som bakar de oxå. Hihi.

Ha det så bra

Kram kram


RSS 2.0