Mariekex

Har kommit underfund med hur underskattat Mariekex är, det e ju skitgott. Det enda som e jobbigt är att man vill äta så många på en gång. Man får bestämma sig innan hur många man ska äta annars blir det lätt för många när man väl börjat.

På tisdag börjar jag på vattengympa. Ska bli kul, det är på sjukgymnastiken på Huddinge sjukhus så det är i en varmvattenbassäng med 33 grader i vattnet, å det e skönt. Jag e en riktig badkruka annars, men när det är 33 grader så borde jag väl klara av å komma i ganska fort, får vi hoppas iaf. Haha.

I lördags va jag på kalas för Moas son Christopher som fyller 2 år den 2/4, god tårta hade Moa fixat. Filmen bilar blev det som present då Moa sagt att Christopher kollar på den på datorn fast hon bara har 6 minuter av filmen så jag tänkte att det kanske blir lite roligare att se hela filmen. Han verkade nöjd iaf.

Idag var det kalas för min bror som fyller år den 30/3, men jag har legat däckad hela dan med min förbannade förkylning så mamma å pappa fick åka själva dit. Nu e jag inne på 8:e veckan, och har som jag sa tidigare ätit 2 kurer av penicillin och ändå inte blivit bättre är jättetäppt och har ont i bihålorna. Så jag ska träffa doktorn nästa vecka å om det inte e bra då, så sa hon att jag nog måste spola mina bihålor. Vilket tydligen inte är en så trevlig upplevelse, men å gå täppt i näsan hela tiden e inte så kul det heller, så jag kan nog stå ut med en liten spolning.

Magen e förjävlig, har skitont hela tiden, och hypofysen är väl ok just nu. Ska träffa min endokrindoktor efter påsk för nya prover och undersökningar. Skulle va kul å må bra nån gång, börjar lessna totalt på det här med att va sjuk. Men men nån gång kanske det blir bra, det gäller att inte ge upp. Även om jag är riktigt nära på det ibland.


Är inte trött idag vilket säkert beror på att jag sovit halva dan. Ska kolla på Andra avenyn på SVT play, missade förra avsnittet. Tur att man kan kolla på datorn när man vill, sen blir det säkert nån mer serie man kan kolla på innan man blir trött och kan sova.

Ha det så bra å ta hand om varandra.
Kram kram


Ny vecka

Dagarna bara sveper förbi när man e sjukskriven, man har ingen koll på vad det e för dag ännu hellre vad det e för vecka. Den värsta chocken har lagt sig efter det tragiska som jag och min familj upplevt. Kommer förhoppningsvis med tiden kännas lite lättare. Majas dotter Moa är hemma och frisk igen. Dom ska väl vara extra vaksamma om dom ser nåt på Moa annars så e hon ganska frisk. Känns jätteskönt. Och för hela familjen Skogström så känns det nog väldigt skönt. Dom har ju verkligen fullt upp, bebis som kom ungefär samtidigt som hunden Kattja fick 6 valpar. Haha ja rastlösa tror jag inte dom blir. Men så söta valparna är då. Ännu är dom så där små å gosiga, sen när dom blir lite större så blir det fart på dom. Haha.

Förkyld e jag fortfarande, jag e inne på min sjunde vecka med förkylning och har ätit 2 omgångar av antibiotika. Och jag blir inte bättre. Har lämnat prover som jag ska få svar på imorrn. Hoppas bara jag blir av med den här jä**a förkylningen snart. Är skitjobbigt å va täppt/snorig å ont i halsen hela tiden. På morgonen när man vaknar känns det som en ångvält kört över kroppen.

Magen ska vi inte tala om. Har vart utan smärtstillande ett tag nu, för att prova hur jag klarar mig utan. Kan säga att jag klarar mig INTE bra. Har nog aldrig haft så ont som jag har nu. Har börjat med smärtplåstrena igen, för dom funkade ju bra som smärtlindring. Enda problemet var ju att jag fick stora köttsår där plåstret suttit. Men testade å sätta dom på skuldran nu istället för magen. So far so good. Men tyvärr tycker jag inte jag blir lika smärtlindrad den här gången. Men min smärtläkare ringer imorrn så får vi se vad han kan tänkas hitta på.

Hypofysen är som vanligt, har fått sänka Kortisonet lite grann. Men nu när jag e förkyld och har feber så måste jag hålla koll så febern inte stiger för mycket för då måste jag öka Kortisonet.

Nog om sjukdomar och elände.Ska sätta mig å kolla TV en stund innan jag ska hoppa i säng.

Ha det bra

P.S. Skulle va kul om ni skrev vem ni är som läser min blogg. Behöver bara skriva ert namn kan va kul å veta.D.S

Kram Jessica


.....

Ja som sagt så mår jag inte så bra just nu. Har en nära vän/ingift släkting vars pappa tagit livet av sig nu i veckan. Så tragiskt. Lider så med hans familj. En chock för hela familjen. Sen har Moa Majas dotter på 7 år legat på sjukhuset efter att hon höll på att tuppa av i skolan. Det blev ambulans till sjukhuset där man konstaterade att något var fel på vänstra hjärtklaffen. När hon va 2 år upptäckte dom ett blåsljud på hjärtat, men som man inte gjorde så mycket åt utan det skulle väl försvinna av sig själv. Kanske är det som spökar nu me.

Stackars liten säger jag bara. Hon har fått vara hemma på permission över helgen. Har inte pratat med Maja om hur helgen varit, men jag hoppas den vart bra. Vet inte heller vad dom ska göra åt felet på Moa, men ska ringa Maja imorrn å kolla läget.

Majas barn betyder väldigt mycket för mig. Har vart med sedan innan Tindra föddes, dom e mina små änglar. Och nu så har ju gruppen sötnosar utökats med en till liten ängel. Hoppas jag får va med dom resten av deras liv, för dom betyder så otroligt mycket för mig. Hela familjen Skogström är en viktig del av mitt liv. Även om vi inte ses lika ofta längre så vet vi var vi har varandra, och behöver aldrig tvivla på vår vänskap. Ja som sagt dom betyder jättemycket för mig.

Jag har varit på vårdcentralen och tagit massa prover för jag e så trött hela tiden, plus att jag alltid ligger förhöjt i värdet för en infektion. Proverna visade att jag har järnbrist och blodbrist, och fortfarande förhöjt infektionsvärde. Jag har även troligtvis för mycket av medicinen Levaxin som jag har mot min sköldkörtel. Så jag fick kontakta min endokrinläkare idag för att höra vad jag ska göra. Men det gick ju som vanligt inte å få tag i honom, men fick en telefontid på onsdag iaf. Så det va ju bra. Sen fick jag ta nya prover idag för att kolla varför jag har blodbrist. Så jag får väl svar på det om typ en vecka. Hoppas dom kommer på en lösning på problemet för så trött som jag är numera är verkligen inte roligt.

Magen e åt he***te oxå. Har nog aldrig haft så ont som jag har haft nu i några dagar. Har minskat på min smärtstillande medicin för jag vill helst inte äta starka tabletter. Men tyvärr känns det som om jag inte kan va utan dom för så ont som jag har är INTE roligt. Ja ska prata med min läkare nästa vecka så får vi se om dom kommer på nåt smart som kan hjälpa mig.
 

Tänkte annonsera och kolla annonser om lägenhetsbyte. Vill ha större lägenhet. Vill ha ett riktigt kök, för mitt får man typ plats 1 person i. Och jag tycker om å laga mat å baka å så, men det finns det ingen plats för tyvärr. Vill även ha en balkong. Känner redan nu hur varmt det blir i min lägenhet när solen ligger på, då skulle det va skönt med en balkong. Nu i somras hade jag 2 fläktar igång typ dygnet runt, hade fönstrena öppna till och från och hade ändå mellan 30-32 grader inne. Det gick inte å va här hemma. Jättejobbigt när man skulle sova, alldeles varmt å svettigt. Ja så en balkong skulle sitta fint. Men får se om nån nappar, trivs ju annars bra i lägenheten och i området. Så det får ju bli någonstans häromkring Hagsätra och Bandhagen. Nu ska jag titta på tv en stund sen ska jag försöka sova. Ha det så bra


Lite reklam

Annonser från BloggPartner

Länge sedan

Dålig uppdatering, men har mått jättedåligt en period. Inte orkat sitta vid datorn. Mycket som hänt senaste dagarna som gör att jag inte orkar ägna mig åt min blogg. Kommer snart tebax, när jag mår lite bättre och allt lugnat sig. Kram


RSS 2.0