Ny vecka

Ny vecka igen, tiden går så fort när man är sjukskriven. Man kommer aldrig ihåg vad det är för dag. Å helgen är inte lika rolig, då den är som alla andra dagar som jag e hemma. Men det blir väl som man gör det till, är bara en själv som kan påverka hur dagarna ska se ut. Jag har vart så hela min sjukskrivning att aldrig sova längre än till 9, eller ok nån gång lite senare. Annars tror jag att det blir lätt att man vänder på dygnet. Säger jag som sitter här å skriver klockan halv tre på natten, men jag sover som sagt jättedåligt pga smärta, men jag kommer upp till 9 ändå. Plus att jag kan inte sova hur länge som helst då min lilla vovve vill gå ut å uträtta sina behov på morgonen. Fast han e jätteduktig, för sover jag länge så gör han oxå det. Det är ytterst sällan han väcker mig för att gå ut, det ska va om han e dålig i magen kanske. Ja han e duktig min lille groda. Haha.

Veckan bjuder på massa läkarbesök, med provtagning och undersökningar. Har ju hållt på att trappa ner mitt Kortison för att sen göra ett test om jag verkligen behöver Kortison. Men har nu kommit till att minska ner till hälften och jag mår skit. Är astrött igen och yr å känner mig allmänt svag. Pratade med läkaren idag och han sa att vi skulle göra det där testet nu. Tydligen behöver man inte va helt utan Kortison för att göra undersökningen men jag antar att det är bättre. Men som sagt känns som om jag behöver min Kortison som jag hade från början eftersom jag mår så dåligt. Ja vi får se vad testet visar, fick tid för det på onsdag.

Helgen har varit lugn, mådde jättedåligt i lördags så jag låg bara i sängen hela dan och fick springa till toa stup i kvarten pga att jag mådde så fruktansvärt illa. Mamma å pappa tog hand om Casper så han slapp ligga inne hela dan. Blev ompysslad av mina goa föräldrar, man känner sig så liten när man är dålig. Å när mamma å pappa pysslar om en så blir man ännu mindre. Hihi. Men det e mysigt.

Som sagt fullt upp denna vecka. Nu ska jag nog försöka komma till ro, fast jag tvivlar på att det går då min mage inte är snäll idag. Har jätteont, och har ingen medicin som hjälper heller. Jaja det e bara bita ihop å fortsätta på samma sätt som innan. Måste ha MYCKET tålamod oxå, börjar lessna på att va sjuk.

Fan jag e 30 år snart jag ska f*n va "on top of the world" eller vad man ska säga. Man ska resa umgås med vänner jobba, ja allt det där "normala" människor gör. Men nehe då inte jag inte jag ska må skit och va på sjukhuset så mycket så det känns som om jag bor där. Jag e inte bitter, jag e bara jä**gt less på allting. Men det lättar när man skriver av sig lite.

Nej nu ska jag inta ryggläge och köra 100 meter kudde.

Ha en bra vecka

Kram KramEn liten vårbild på Casper


Våren är här

Nu har verkligen våren kommit, iaf om man tänker på hur det var i lördags. Helt underbart. Mamma å pappa hade planteringsdag då, å jag va me å hjälpte till. Jätteskönt väder, det va nästan för varmt. Sen satt vi med grannarna ända fram till kvällen, grillade å fikade. Sen däckade både jag mamma å pappa i sofforna, man hade fått för mycket frisk luft. Är inte van med att va ute så länge, har ju inte riktig varit bortskämda med bra väder precis. Men nu hoppas jag att värmen stannar.

Har legat inne på sjukhus i 5 dagar pga att jag i lördags förra veckan sov jag hemma hos mina föräldrar och mamma vaknade av att jag krampade i hela kroppen mer eller mindre hela natten. Ena stunden va det benen nästa hela kroppen. Vaknade med jätte huvudvärk, och jätteyr i huvudet plus att jag krampade i vaket tillstånd oxå.

Så vi besökte neurologakuten och läkaren där bestämde sig för att lägga in mig då jag ibland pratade lite osammanhängande och sluddrigt. Vilket va jätteobehagligt för jag visste att det jag sa va jättekonstigt och inte alls besvarade läkarens frågor men jag kunde inte göra nåt åt det. Plus att jag mitt under samtal glömde bort vad vi pratade om. Hände jättemånga ggr. Ja det va otäckt.

Så jag fick ligga inne och dom gjorde en MR över hjärnan samt ett EEG (mäter hjärnans aktivitet). Och efter alla prover och svar på röntgen så fanns det ingen riktig förklaring till varför det blev som det blev. Jag blev friskförsklarad vilket kändes väldigt skönt, men ändå jobbigt å inte veta vad det kom ifrån.

Men läkaren förklarade att det kunde vara någon av mina mediciner som påverkar det. Men ska dom göra nån uppföljning och utreda vilken medicin av alla jag äter som det är, NEJ blir svaret där. Det e så lätt å bara säga en sak för att sen inte ta ansvar för det, utan om jag fick tillbaka kramperna så skulle jag återkomma till akuten. Ja tack då. Fattar ibland inte hur sjukvården funkar.

Hade så jä**a ont i magen me när jag låg inne så jag fick smärlindring för det oxå. Ja trist e det iaf å ligga inne. Så det e skönt å va hemma. Dock denna natt har jag skitont i magen därför kan jag inte sova. Men jag e van, det händer som sagt ganska ofta.

Veckan ser ganska lugn ut, ska ev fika med min jobbarkompis Linda i veckan. Hon har opererat sitt knä så hon e sjukskriven, så vi kan ses på dan.

Annars vet jag inte vad som händer, nästa vecka är fullspäckad som vanligt med olika läkarbesök å prover mm. Konstigt att denna vecka ska va helt tom, det va längesen det va så. Men det e skönt, kan ju hoppas det blir fint väder i veckan så man kanske kan sitta ute i solen så man kanske får lite färg.

Och ska försöka va ute så mycket som möjligt för Caspers skull oxå, han trivs nu när det är torrt i gräset och varmt ute, han e annars en frysgurka. Haha

Ha en bra vecka. Många kramar från mig.


Många läsare

Har sett att jag har uppnått 1000 läsare. Kul. Men det e ju inte som dom stora bloggarna som har jättemånga besökare per dag. Mina 1000 är ju sen jag började skriva. Haha, men men några läser iaf.

Träffade smärtläkaren förra veckan, och han kunde tyvärr inte hjälpa mig utan tyckte att jag skulle fortsätta på HS. Han tyckte det va bättre då jag går där för alla mina andra sjukdomar. Jaja det e bara gilla läget å behålla smärtmottagningen på HS då.

Ska till reumatologen imorgon och få svar på mina prover och röntgen. Så får vi se vad dom vill sätta in för behandling.

I lördags var jag å Casper och hälsade på Maja å hennes familj. Lilla Wilda hade växt massor och va en riktigt glad tjej. Så söt. Majas hund Kattja har ju fått valpar för typ 10 veckor sen. Och hon har 4 stycken kvar hemma. Å så söta dom va. Jättemysiga, pussades hela tiden.

Men Casper va jobbig, han tyckte dom luktade så gott så han lyssnade inte så bra när jag sa åt honom å sluta nosa bebisarna i rumpan. Lite ofin min hund. Haha. Men annars gick det bra å träffa valparna med Casper. Han vart skraj först när jag släppte ner honom för alla kom springandes fram till honom för att kolla vem han va. Men det släppte efter bara några sekunder så som sagt va det han som va på dom ist.

I helgen blir det kalas för äldsta brorsonen Pontus som fyller 6 år. Helt sjukt att han blivit så stor, känns inte alls länge sen vi firade hans ett års dag. Ja fort går tiden. Tyvärr.

Kom på mig själv idag med att det är 9 veckor kvar tills jag fyller 30. PANIK!!! Åldersnojja, ja det e bara förnamnet. Vill helst bara hoppa över den dagen, men mamma å pappa tvingar mig till ett litet kalas iaf. Dom tycker självklart att jag ska ha ett litet kalas iaf. Så det får väl bli så då. Plus utan kalas inga paket. HAHA. Ska önska mig pengar då jag å mamma ska åka till turkiet i augusti, och jag behöver fickpengar. Plus att jag behöver köpa nya kläder då det jag har inte passar. Förra sommaren när jag hade en del kläder så hade jag inte gått upp i vikt ännu, så dom sitter nog inte så bra nu. Ingen idé å prova heller för då blir jag bara ledsen. Lägger undan dom tills jag gått ner i vikt igen, vilket inte ska dröja allt för länge hoppas jag. Fast med den här nya sjukdomen så är en behandling höga doser Kortison, så då kommer jag öka mer igen. Men det återstår å se vad doktorn säger imorrn.

Nu ska jag borsta Casper, har badat honom nu på kvällen och han har dragit på sig några tovor som jag måste reda ut. Jag e dålig på att borsta honom varje dag då han inte tycker om det, och jag tycker synd om honom när han inte vill, men nackdelen e ju då att de blir tovor som sen gör ont å reda ut. Men sitter dom för hårt så klipper jag av dom ist. Fördelen är att dom sitter i underpälsen så det syns inte om man klipper bort dom. Ska även tunna ur hans päls lite då den är så tjock.

Ja då e det bara sätta igång! Casper får ligga på bordet när jag fixar honom, han brukar somna tillslut. Sötnosen min.

Ha det så bra

Kram kram


RSS 2.0