Dålig uppdatering

Jag har tyvärr vart dålig på att uppdatera min blogg på sistone men jag har inte orkat.

Har inte hänt så mycket sen sist. Jo Casper har fyllt år, 1 helt år. Stora pojken. Var å vaccinerade honom i torsdags, han va så duktig sa inte ett ljud. *Stolt* Han va så glad för att nån gav honom uppmärksamhet så han brydde sig inte om sprutan.

Ang. spruta så har jag oxå vaccinerat mig mot svininfluensan häromdan. Jag tillhör ju riskgruppen nu med min Hypofyssvikt, så det va lika bra att ta den. Kändes ingenting, men usch vilken bula jag fick efter sticket, ser ut som en pingisboll under huden, ser ut som en alien, haha. Men det går väl ner om några dagar.

I lördags va mamma hemma hos mig å hjälpte mig att fixa iordning med nya gardiner å tvättade fönster och grejjade. Fint vart det. Idag kommer pappa å ska borra upp några krikar som jag ska fästa gardinerna på vid sidan. Sen ska det va fint, då kommer det bilder, jag lovar.
Tack världens snällaste föräldrar för hjälpen, och tack för att ni finns. Älskar er.

Själv har jag fullt upp med att ringa massa samtal tyvärr. Så tråkigt, men ett måste. Sen senare idag tänkte jag försöka mig på att baka muffins, finns så många goda recept på så söta muffins och Cupcakes så jag tänkte jag skulle testa det. Får se om det blir lika gott och fint som i receptet.

Magen är som vanligt, ont ibland, men inte lika ihärdig. Med Hypofysen är det bara krångel, har samlat på mig massa vätska som tyvärr inte går bort med vätskedrivande, men jag ska använda
stödstrumpor så ska det förhoppningsvis ge med sig lite.
Har fått sänka min dos av kortison pga att det är därför jag ökar så i vikt.

Nu e jag uppe på 29.7 kg på 9 veckor.
Men med den här underhållsdosen så ska de förhoppningsvis vända och jag börjar gå ner i vikt igen.
Min endokrinläkare sa att dom skulle hjälpa mig med att gå ner i vikt, hur hon nu ska göra det, trolla kanske. Haha. Men vi får se, ha tålamod som det heter. Men jag har väntat så länge nu så tålamodet är inte det bästa.


Ha det så bra och ta hand om er. Kram Jessica


Nattuggla

Jaha andra natten som jag inte kan sova, har ont plus att jag känner mig orolig över nåt, vet inte vad men har svårt att koppla av. Men det är väl alla tankar som flyger runt i huvudet.
Ibland önskar man att man kunde stänga av så man inte tänkte något alls för en stund.

Idag ska Casper vaccineras, han blir ju 1 år på torsdag. Stora killen. Skulle åkt till Farsta djurklinik där vi alltid går, men så tänkte jag att det e ju bara en spruta, och det går ju jättefort. Vi har nämligen Hagsätra veterinärklinik i huset bakom mitt så jag bokade tid där ist för att åka kommunalt till Farsta. Har hört att han ska vara bra, så vi får väl se. Men trivs bäst med Farsta, alltid trevlig och hjälpsam personal.

Har ju som sagt fått ryggskott, pga att min rygg inte klarar av min snabba viktökning. Gör skitont typ så fort jag står eller går. Tycker det borde blivit lite bättre men det har det tyvärr inte. Men jag får väl stå ut ett tag till.

Nu ska jag sätta mig och skriva en ansökan om stipendie/fondmedel, har fått några adresser som jag ska skicka brev till. Varför inte chansa, kan ju inte få mer än ett nej.
  Så jag måste formulera ett bra brev, men det går nog bra.

Magen gör ont, väntade på att min smärtsköterska skulle ringt igår så jag iaf kunde få en telefontid till min läkare innan besökstiden i slutet av november. Måste verkligen få något annat att ta till när det blir som värst.
Men hon har inte hört av sig, men får söka henne på torsdag om hon inte hört av sig då.

Ha det så bra allihopa (ni som läser, tror inte ni e så många tyvärr) men det är kul när besöksräknaren ökar i antal. Så några är inne och läser iaf.

Var rädda om er och ta hand om era nära och kära

Kram


Torsdag

Ja veckan har vart full av sjukhusbesök, har fått ryggskott. Det gör så jä**a ont. Det är pga att jag gått upp så mycket i vikt på kort tid. Men med smärtstillande och muskelavslappnande så ska det bli bättre. Skulle behöva tvätta idag men jag har verkligen ingen lust eller ork. Idag e en sån dag man bara vill dra täcket över huvudet och somna om. Men det kan man inte göra när man har en liten hund som vill motioneras,
och tur är väl de annars skulle jag aldrig lämna min säng. Haha.

Ikväll ska jag på bio med Maria, vi ska se "Flickan som lekte med elden" hoppas den e bra.
Skönt om inte annat att komma iväg å tänka på annat.

Casper är verkligen inne i tonåren, fy vad jobbig han e ibland. Han lyssnar inte för fem öre ibland. Och så luktar det så mycket gott ute så det tar sån tid att gå ut me han. Men men nästa vecka blir han 1 år, så förhoppningsvis börjar han snart mogna till och bestämma sig för att lyssna på matte.

Nu ska jag ta å fixa lite här hemma för att sen bege mig till banken och till affären.

Magen är ungefär som förut, har fått ganska många kramper nu senaste dagarna,
men som tur e så håller dom inte i sig så länge


Ha det bäst så hörs vi

Kram Kram Jessica


Helg

Gastroskopin i förrgår gick bra, fick lite lugnande innan så jag va lite groggy efter det.
Dom upptäckte att jag hade ett magmunsbråck. Men vad man ska göra åt det har jag ingen aning om,
får höra när läkaren min fått svaret skickat till sig.

Inatt har jag varit jättebesvärad av att jag inte får behålla maten. Åt middag vid 17 igår och vid nio på kvällen när jag skulle gå ut med Casper, så böjer jag mig fram för att knyta skorna. Å då kommer maten upp igen, det som e skumt är som om det känns som om det inte har kommit ner tillräckligt långt. Fast det e väl det som e problemet med magmunsbråck att det inte täpper till ordentligt. Men som sagt får se vad man ska göra åt det.

Idag blir en pular dag, har sagt det länge nu att jag ska fixa å dona, men har liksom inte orkat. Väskan från kryssningen står mitt på golvet ouppackad. Men ska ta tag i det nu tänkte jag. Eftersom jag hade det så jobbigt med magen inatt så passade jag på att sortera lite kläder. Satte mig på golvet å slet ut allt ur garderoben och vek om allt som jag bara slängt in på hyllorna. Sorterade bort sommar klänningar å sånt som jag inte tror jag behöver nå mer i år. Har även fyllt en kasse med kläder till mamma som är för små för mig.

Hon har gått ner så mycket så nu typ drunknar hon i sina kläder. Ja det e bra för henne som får massa kläder, men inte för mig för jag har inget att ta på mig. Men fick höra igår att Huddinge sjukhus har speciella fondpengar man kan söka när man e sjuk, som man kan använda till klädköp, sjukhusräkningar m.m

Alla dessa omkostnader som blir när man e sjuk. Jag som sagt måste köpa nya kläder för jag har gått upp så mycket i vikt pga sjukdomen. Och det e sånt man kan använda fondpengarna till, om man nu får några. Att vi har högkostnadsskydd när det gäller sjukvården tycker jag är jättebra, men när man är inneliggande på sjukhus så gäller det inte, det är riktigt dåligt. Kostar ändå 80 kr/dag att ligga inne. Så jag har några räkningar varje månad.

Nu när jag varit sjukskriven ett år så minskar min sjukpenning från 80% till 75%, vilket är trist. Men jag tror inte det påverkar så jättemycket. Men nåt annat som är trist är att jag fått omkring 1500 kr från en försäkring, men det va sista utbetalningen nu i september pga att man bara får ha det i 1 år. Så nu blir jag ännu fattigare....ännu mer och oroa sig för. Men det e bara ta en dag i taget. *kämpa kämpa kämpa*

Magen som sagt bråkar, men har iaf varit utan en riktig smärtkramp i ungefär 12 timmar. Hade en riktig körare igår kväll, då va det bara lägga sig i fosterställning på sängen å försöka härda ut. Man överlever ju det vet jag, men f*n va ont det gör ibland.

Nej nu ska jag ta hand om disken som tyvärr inte diskar sig själv. Å Casper är tyvärr inte till så mycket hjälp där heller. Han skulle iof kunna slicka av all disk, men jag tycker inte det känns så fräscht å ställa in dom i skåpet efter det, utan jag tycker nog att dom behöver lite diskmedel på sig. Haha

Ha en mysig fredag, för det ska jag försöka ha.
Säger bara: vilket underbart höstväder det är idag *me like*
Myspys

Kram kram


RSS 2.0